Osötat vetebröd

100 g vetebröd osötat består av mycket kalorier, och är en bra källa till kalium, fosfor, folat, protein, fibrer och niacin.

286,0 kcal
100 g
Kolhydrater
44,6 g / 100 g
Fett
7,8 g / 100 g
Protein
7,6 g / 100 g
  • Fett 7,8 g
    • varav mättat fett 4,0 g
    • varav enkelomättat fett 2,5 g
    • varav fleromättat fett 0,9 g
  • Kolhydrater 44,6 g
    • varav sockerarter 1,9 g
  • Protein 7,6 g
  • Fibrer 2,8 g
Rik på
Tiamin (B1)
18% DRI
Rik på
Fosfor
16% DRI
Rik på
Niacin (B3)
15% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
44,6 g
Socker totalt
1,9 g
Kostfiber
2,8 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva vetebrödet tunt för smörgåsar eller toast.
  • Servera det rumstempererat som tillbehör till soppor eller grytor.
  • Toppa med färskost, skivad avokado och örter för en smakrik macka.
  • Hacka brödet i tärningar och använd som krutonger i sallader.
  • Strimla vetebrödet och blanda med grönsaker i en bowl för en fyllig måltid.

Förvaring & hållbarhet

Förvara vetebrödet i en lufttät burk eller plastpåse för att hålla det fräscht. Håll det borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Placera brödet i kylskåpet om du inte planerar att äta det inom kort. Låt brödet svalna helt innan du lägger det i kylskåp efter tillagning. Undvik fuktiga ytor för att förhindra mögelbildning. Tänk på att frysning kan påverka brödets textur, så tina det långsamt i rumstemperatur för bästa resultat.