Sött vetebröd (sötat med fruktsocker)

100 g sött vetebröd sötat m. fruktsocker består av mycket kalorier, och är en bra källa till fosfor, vitamin A, folat, protein, niacin och vitamin E.

289,0 kcal
100 g
Kolhydrater
45,6 g / 100 g
Fett
8,0 g / 100 g
Protein
7,2 g / 100 g
  • Fett 8,0 g
    • varav mättat fett 4,1 g
    • varav enkelomättat fett 2,6 g
    • varav fleromättat fett 0,9 g
  • Kolhydrater 45,6 g
    • varav sockerarter 2,1 g
  • Protein 7,2 g
  • Fibrer 2,1 g
Rik på
Tiamin (B1)
22% DRI
Rik på
Fosfor
18% DRI
Rik på
Vitamin B6
17% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
45,6 g
Socker totalt
2,1 g
Kostfiber
2,1 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva brödet och servera det som smörgås med pålägg som ost, skinka eller kaviar.
  • Toppa med färska örter som gräslök eller dill för extra smak.
  • Servera brödet varmt, gärna rostat, med smör och sylt för en god frukost.
  • Använd brödet i en sallad genom att bryta det i bitar och blanda med grönsaker och en vinägrett.
  • Gör en enkel dessert genom att skiva brödet, toppa med bär och vispad grädde.

Förvaring & hållbarhet

Förvara sött vetebröd i en lufttät burk för att bevara färskheten. Håll brödet i kylskåp om du har skurit i det. Låt brödet svalna helt innan du lägger det i kylskåpet för att undvika kondens. Håll det borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Frysning kan påverka texturen, så använd den metoden endast om du planerar att spara brödet under längre tid.