Saffransbröd (sött vetebröd)

100 g sött vetebröd saffransbröd består av mycket kalorier, och är en bra källa till fosfor, folat, protein, fibrer, vitamin E och tiamin.

317,0 kcal
100 g
Kolhydrater
51,5 g / 100 g
Fett
8,0 g / 100 g
Protein
7,4 g / 100 g
  • Fett 8,0 g
    • varav mättat fett 2,0 g
    • varav enkelomättat fett 2,7 g
    • varav fleromättat fett 1,4 g
  • Kolhydrater 51,5 g
    • varav sockerarter 14,1 g
  • Protein 7,4 g
  • Fibrer 3,5 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Tiamin (B1)
15% DRI
Rik på
Vitamin E
13% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
51,5 g
Socker totalt
14,1 g
Kostfiber
3,5 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva saffransbrödet och servera det lätt rostat med smör och ost.
  • Toppa med kaviar, gräslök eller dill för en smakrik macka.
  • Hacka brödet i tärningar och använd det som krutonger i en sallad.
  • Servera som en del av en festlig brunch med marmelad och färskost.
  • Gör en läcker dessert genom att fylla brödet med vaniljkräm och toppa med bär.

Förvaring & hållbarhet

Förvara saffransbrödet i en lufttät burk för att bevara fuktigheten. Håll brödet i kylskåpet om du inte planerar att äta det inom kort. Låt brödet svalna helt innan du lägger det i burken för att undvika kondens. Håll brödet borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Frysning kan påverka texturen, så om du fryser brödet, se till att packa det väl för att minimera luftkontakt.