Marshmallow

100 g sötsak, marshmallow består av mycket kalorier, och är en bra källa till protein, men innehåller mycket socker.

375,8 kcal
100 g
Kolhydrater
86,6 g / 100 g
Fett
0,5 g / 100 g
Protein
4,8 g / 100 g
  • Fett 0,5 g
    • varav mättat fett 0,1 g
    • varav enkelomättat fett 0,3 g
    • varav fleromättat fett 0,1 g
  • Kolhydrater 86,6 g
    • varav sockerarter 86,6 g
  • Protein 4,8 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Jod
2% DRI
Rik på
Vitamin E
1% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
86,6 g
Socker totalt
86,6 g
– varav glukos
8,9 g
– varav fruktos
7,4 g
– varav sackaros
69,9 g
– varav maltos
0,3 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skär marshmallows i kuber och använd dem som topping på varm choklad.
  • Grilla marshmallows över öppen eld för att få en krispig yta och mjuk insida.
  • Servera marshmallows som en del av en dessertskål med frukt och grädde.
  • Toppa cupcakes med smält marshmallow för en söt och klibbig dekoration.
  • Blanda hackade marshmallows i muffins eller kakor för extra sötma och textur.

Förvaring & hållbarhet

Förvara marshmallows i en lufttät burk för att hålla dem mjuka och fräscha. Håll burken på en torr plats, helst i kylskåp, för att undvika fukt. Låt marshmallows svalna helt efter tillagning innan du lägger dem i burken. Håll dem borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Frysning rekommenderas inte, då det kan påverka deras textur negativt.