Mikropopcorn, poppade (ca 22 % fett)

100 g popcorn mikropopcorn poppade fett ca 22% består av mycket kalorier; är rik på fullkorn och fibrer; och en bra källa till fosfor, magnesium, selen och protein, men innehåller mycket mättat fett.

450,0 kcal
100 g
Kolhydrater
42,9 g / 100 g
Fett
22,1 g / 100 g
Protein
9,4 g / 100 g
  • Fett 22,1 g
    • varav mättat fett 10,0 g
    • varav enkelomättat fett 8,4 g
    • varav fleromättat fett 2,5 g
  • Kolhydrater 42,9 g
    • varav sockerarter 0,4 g
  • Protein 9,4 g
  • Fibrer 21,9 g
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin E
21% DRI
Rik på
Selen
20% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
42,9 g
Socker totalt
0,4 g
Kostfiber
21,9 g
– varav sackaros
0,4 g
Fullkorn
75,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Servera popcorn som ett snacks vid filmkvällar eller som tilltugg på fester.
  • Skiva upp avokado och toppa popcorn med det för en krämig kontrast.
  • Strö över lite havssalt och peppar för att förstärka smaken.
  • Blanda popcorn med nötter och torkad frukt för en energirik mix.
  • Prova att smaksätta med parmesanost och örter som timjan eller rosmarin för en smakrik twist.

Förvaring & hållbarhet

Förvara popcorn i en lufttät burk för att hålla dem frasiga. Håll burken på en sval och torr plats, helst i kylskåp för längre hållbarhet. Undvik att placera den nära starkt doftande livsmedel, då popcorn lätt kan ta upp lukter. Låt popcorn svalna helt innan du stänger burken efter tillagning. Frysning rekommenderas inte, då det kan påverka texturen negativt.