Glutenfri pepparkaka

100 g pepparkaka glutenfri består av mycket kalorier; är rik på vitamin A och vitamin D; och en bra källa till vitamin E, men innehåller mycket mättat fett och socker.

460,0 kcal
100 g
Kolhydrater
75,6 g / 100 g
Fett
16,2 g / 100 g
Protein
1,5 g / 100 g
  • Fett 16,2 g
    • varav mättat fett 8,9 g
    • varav enkelomättat fett 4,6 g
    • varav fleromättat fett 1,9 g
  • Kolhydrater 75,6 g
    • varav sockerarter 28,9 g
  • Protein 1,5 g
  • Fibrer 1,6 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Vitamin A (RE)
22% DRI
Rik på
Vitamin E
18% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
75,6 g
Socker totalt
28,9 g
Kostfiber
1,6 g
– varav sackaros
24,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva pepparkakan i tunna bitar för att servera som snacks eller till kaffet.
  • Toppa med gräddfil och hackad gräslök för en smakrik macka.
  • Servera som en del av en desserttallrik tillsammans med frukt och nötter.
  • Hacka pepparkakan och strö över glass eller yoghurt för extra crunch.
  • Använd pepparkakan som bas i en cheeseboard, kombinera med ost och kex.

Förvaring & hållbarhet

Förvara pepparkakan i en lufttät burk för att bevara krispigheten. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Placera burken i kylskåpet om du vill förlänga hållbarheten, men låt den svalna helt efter tillagning innan du stänger in den. Undvik fuktiga ytor, då detta kan påverka texturen negativt. Frysning rekommenderas inte, eftersom det kan göra kakan mjuk och mindre aptitlig.