Mjuk nougat (med kolasås, jordnötter, mjölkchokladöverdrag)

100 g mjuk nougat m. kolasås jordnötter mjölkchokladöverdrag består av mycket kalorier; är rik på fosfor och protein; och en bra källa till kalium, kalcium, magnesium och folat, men innehåller mycket mättat fett och socker.

490,0 kcal
100 g
Kolhydrater
54,0 g / 100 g
Fett
25,1 g / 100 g
Protein
10,6 g / 100 g
  • Fett 25,1 g
    • varav mättat fett 10,4 g
    • varav enkelomättat fett 10,0 g
    • varav fleromättat fett 3,6 g
  • Kolhydrater 54,0 g
    • varav sockerarter 42,3 g
  • Protein 10,6 g
  • Fibrer 3,2 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Fett
Rik på
Fosfor
27% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
54,0 g
Socker totalt
42,3 g
Kostfiber
3,2 g
– varav sackaros
25,2 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva mjuk nougat i tunna bitar och servera på kex eller som fyllning i bakverk.
  • Toppa en skål med glass med bitar av mjuk nougat för en extra söt smak.
  • Hacka nougaten och blanda i en fruktsallad för att ge en krämig konsistens.
  • Servera den tillsammans med nötter och torkad frukt som en del av en dessertbricka.
  • Smält nougaten och använd den som sås över pannkakor eller våfflor.

Förvaring & hållbarhet

Förvara mjuk nougat i sin originalförpackning eller i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Placera burken i kylskåpet för bästa hållbarhet. Låt nougaten svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåp. Undvik fuktiga ytor, då detta kan påverka konsistensen negativt. Frysning kan förändra texturen, så undvik detta om möjligt.