Mjuk sockerkaka (fin, mager)

100 g mjuk kaka sockerkaka fin mager består av mycket kalorier, och är en bra källa till fosfor, vitamin A, kalcium, selen, protein och vitamin E, men innehåller mycket socker.

292,0 kcal
100 g
Kolhydrater
49,0 g / 100 g
Fett
8,3 g / 100 g
Protein
4,3 g / 100 g
  • Fett 8,3 g
    • varav mättat fett 3,7 g
    • varav enkelomättat fett 2,7 g
    • varav fleromättat fett 1,2 g
  • Kolhydrater 49,0 g
    • varav sockerarter 28,9 g
  • Protein 4,3 g
  • Fibrer 1,0 g
Rik på
Fosfor
20% DRI
Rik på
Vitamin E
13% DRI
Rik på
Vitamin A (RE)
12% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
49,0 g
Socker totalt
28,9 g
Kostfiber
1,0 g
– varav sackaros
28,5 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva kakan i tunna bitar för att servera som fika eller dessert.
  • Toppa med vispad grädde och färska bär för en lyxig känsla.
  • Servera med en klick sylt eller marmelad för extra sötma.
  • Hacka kakan i små bitar och använd som topping på glass eller i en dessertskål.
  • Strö över lite florsocker innan servering för en fin presentation.

Förvaring & hållbarhet

Förvara mjuk kaka sockerkaka i en lufttät burk för att bevara fuktigheten. Håll den i kylskåp om du vill förlänga hållbarheten. Låt kakan svalna helt innan du lägger den i burken. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Frysning kan påverka texturen, så undvik detta om du planerar att njuta av kakan inom kort.