Mjuk sockerkaka (fin)

100 g mjuk kaka sockerkaka fin består av mycket kalorier; är rik på vitamin A och vitamin E; och en bra källa till fosfor, kalcium, selen och protein, men innehåller mycket mättat fett och socker.

398,0 kcal
100 g
Kolhydrater
48,3 g / 100 g
Fett
20,6 g / 100 g
Protein
4,3 g / 100 g
  • Fett 20,6 g
    • varav mättat fett 10,0 g
    • varav enkelomättat fett 6,7 g
    • varav fleromättat fett 2,8 g
  • Kolhydrater 48,3 g
    • varav sockerarter 28,6 g
  • Protein 4,3 g
  • Fibrer 1,0 g
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin A (RE)
25% DRI
Rik på
Vitamin E
22% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
48,3 g
Socker totalt
28,6 g
Kostfiber
1,0 g
– varav sackaros
28,1 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva kakan i tunna bitar och servera som efterrätt med vispad grädde.
  • Toppa med färska bär som hallon eller blåbär för extra smak och färg.
  • Servera kakan rumstempererad tillsammans med en kopp kaffe eller te.
  • Hacka kakan i små bitar och använd som topping på glass eller i en dessertskål.
  • Smaksätt med citronzest eller vanilj för att ge en fräschare smakdimension.

Förvaring & hållbarhet

Förvara mjuk kaka sockerkaka fin i en lufttät burk för att bevara fuktigheten. Håll kakan i kylskåp om den är skivad, annars kan den stå i kallskafferi. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid kakan svalna helt innan du lägger den i kylskåpet. Undvik kondens genom att hålla ytor torra. Frysning kan påverka texturen, så undvik att frysa om du planerar att njuta av kakan inom kort.