Mjuk pepparkaka

100 g mjuk kaka pepparkaka består av mycket kalorier; är rik på fosfor; och en bra källa till kalium, vitamin A, kalcium, selen och protein, men innehåller mycket mättat fett och socker.

335,0 kcal
100 g
Kolhydrater
45,3 g / 100 g
Fett
14,8 g / 100 g
Protein
4,7 g / 100 g
  • Fett 14,8 g
    • varav mättat fett 7,3 g
    • varav enkelomättat fett 4,6 g
    • varav fleromättat fett 1,9 g
  • Kolhydrater 45,3 g
    • varav sockerarter 26,3 g
  • Protein 4,7 g
  • Fibrer 0,9 g
Rik på
Fosfor
21% DRI
Rik på
Vitamin A (RE)
19% DRI
Rik på
Järn
17% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
45,3 g
Socker totalt
26,3 g
Kostfiber
0,9 g
– varav sackaros
24,8 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva pepparkakan i tunna bitar och servera som en del av en fika.
  • Toppa med vispad grädde och ett stänk av kanel för extra smak.
  • Servera rumstempererad med ett glas mjölk eller kaffe.
  • Hacka kakan i små bitar och använd som topping på glass eller yoghurt.
  • Gör en dessertbowl med skivor av pepparkaka, frukt och nötter.

Förvaring & hållbarhet

Förvara mjuk kaka pepparkaka i en lufttät burk för att bevara fuktigheten. Håll den i kylskåp för längre hållbarhet. Låt kakan svalna helt innan du lägger den i burken för att undvika kondens. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Frysning kan påverka texturen, så undvik det om du vill behålla kakan mjuk och saftig.