Mjuk ambrosiakaka (sockerkaka med glasyr)

100 g mjuk kaka ambrosiakaka sockerkaka m. glasyr består av mycket kalorier; är rik på vitamin D; och en bra källa till vitamin A, fosfor, selen och vitamin E, men innehåller mycket socker och mättat fett.

378,0 kcal
100 g
Kolhydrater
53,8 g / 100 g
Fett
16,2 g / 100 g
Protein
3,5 g / 100 g
  • Fett 16,2 g
    • varav mättat fett 7,9 g
    • varav enkelomättat fett 5,2 g
    • varav fleromättat fett 2,2 g
  • Kolhydrater 53,8 g
    • varav sockerarter 37,8 g
  • Protein 3,5 g
  • Fibrer 0,9 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Vitamin D
24% DRI
Rik på
Vitamin A (RE)
20% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
53,8 g
Socker totalt
37,8 g
Kostfiber
0,9 g
– varav sackaros
34,5 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva kakan i tunna bitar och servera som efterrätt med vispad grädde.
  • Toppa med färska bär som hallon eller jordgubbar för extra smak och färg.
  • Servera kakan rumstempererad tillsammans med en kopp kaffe eller te.
  • Hacka kakan i små bitar och använd som topping på glass eller i en dessertskål.
  • Smaksätt med citronzest eller vanilj för en fräschare smakprofil.

Förvaring & hållbarhet

Förvara kakan i en lufttät burk för att bevara fuktigheten. Håll den i kylskåp om du inte äter upp den inom kort. Låt kakan svalna helt innan du lägger den i burken för att undvika kondens. Håll isär från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Frysning kan påverka texturen, så undvik detta om möjligt.