Mjölkchoklad (med hackade hasselnötter)

100 g mjölkchoklad m. hackade hasselnötter består av mycket kalorier; är rik på fosfor, kalcium och jod; och en bra källa till kalium, magnesium och folat, men innehåller mycket mättat fett och socker.

545,0 kcal
100 g
Kolhydrater
55,6 g / 100 g
Fett
31,8 g / 100 g
Protein
8,7 g / 100 g
  • Fett 31,8 g
    • varav mättat fett 15,0 g
    • varav enkelomättat fett 13,8 g
    • varav fleromättat fett 1,5 g
  • Kolhydrater 55,6 g
    • varav sockerarter 47,3 g
  • Protein 8,7 g
  • Fibrer 1,7 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin E
37% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
55,6 g
Socker totalt
47,3 g
Kostfiber
1,7 g
– varav sackaros
38,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva mjölkchokladen i tunna bitar och servera som en del av en desserttallrik.
  • Hacka chokladen och strö över glass eller yoghurt för extra crunch.
  • Toppa en skiva bröd med mjölkchoklad och skivade bananer för en läcker macka.
  • Blanda hackad mjölkchoklad i muffins- eller kakdegen för en smakrik twist.
  • Servera som snacks vid fikastunden, gärna tillsammans med nötter eller frukt.

Förvaring & hållbarhet

Förvara mjölkchokladen i sin originalförpackning eller i en lufttät burk för att undvika fukt. Placera den i kylskåpet för att bevara smaken. Håll chokladen borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt chokladen svalna helt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Undvik kondens genom att hålla ytor torra. Frysning kan påverka texturen, så undvik detta om möjligt.