Mazariner (med mördegsbotten, mazarinfyllning och glasyr)

100 g mazariner m. mördegsbotten mazarinfyllning glasyr består av mycket kalorier; är rik på vitamin A, vitamin E och vitamin D; och en bra källa till fosfor, magnesium och protein, men innehåller mycket socker och mättat fett.

436,0 kcal
100 g
Kolhydrater
55,0 g / 100 g
Fett
20,6 g / 100 g
Protein
6,7 g / 100 g
  • Fett 20,6 g
    • varav mättat fett 7,7 g
    • varav enkelomättat fett 8,0 g
    • varav fleromättat fett 3,1 g
  • Kolhydrater 55,0 g
    • varav sockerarter 34,7 g
  • Protein 6,7 g
  • Fibrer 2,1 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin E
40% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
55,0 g
Socker totalt
34,7 g
Kostfiber
2,1 g
– varav sackaros
32,8 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva mazarinerna i bitar för att servera som en del av en dessertbuffé.
  • Toppa med vispad grädde och färska bär för en lyxig efterrätt.
  • Servera rumstempererade som ett sött inslag på fikabordet.
  • Använd mazariner som bas i en tårta, tillsammans med chokladkräm eller vaniljglass.
  • Parera med kaffe eller te för en perfekt fikastund.

Förvaring & hållbarhet

Förvara mazarinerna i en lufttät burk för att bevara fräschören. Håll dem i kylskåp för att undvika att de blir torra. Låt dem svalna helt innan du lägger dem i burken efter tillagning. Håll mazarinerna borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Frysning kan påverka texturen, så undvik det om möjligt.