Marsipan (mandelmassa)

100 g marsipan, mandelmassa består av mycket kalorier; är rik på fosfor, magnesium, folat och vitamin E; och en bra källa till kalium och kalcium, men innehåller mycket socker.

485,9 kcal
100 g
Kolhydrater
47,6 g / 100 g
Fett
26,9 g / 100 g
Protein
12,6 g / 100 g
  • Fett 26,9 g
    • varav mättat fett 2,1 g
    • varav enkelomättat fett 17,1 g
    • varav fleromättat fett 6,4 g
  • Kolhydrater 47,6 g
    • varav sockerarter 42,2 g
  • Protein 12,6 g
  • Fibrer 1,8 g
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin E
100% DRI
Rik på
Magnesium
37% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
47,6 g
Socker totalt
42,2 g
Stärkelse
5,4 g
Kostfiber
1,8 g
– varav glukos
1,2 g
– varav fruktos
0,1 g
– varav sackaros
40,0 g
– varav maltos
0,9 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva marsipanen i tunna skivor och lägg på kex eller småkakor för en söt topping.
  • Forma marsipanen till små bollar eller figurer för dekoration av tårtor och cupcakes.
  • Servera marsipan i bitar som godis vid kaffebordet eller på festligheter.
  • Toppa en chokladtårta med ett lager av marsipan för extra smak och textur.
  • Blanda marsipan med nötter eller torkad frukt för en smakrik snackblandning.

Förvaring & hållbarhet

Förvara marsipanen i en lufttät burk för att undvika att den torkar ut. Håll den borta från starkt doftande livsmedel, då den lätt kan ta upp lukt. Placera burken i kylskåpet för att förlänga hållbarheten. Låt marsipanen svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåp. Undvik fuktiga ytor, eftersom detta kan påverka konsistensen negativt. Frysning kan förändra texturen, så använd hellre färsk marsipan när det är möjligt.