Körsbärssylt

100 g körsbärssylt består av måttligt med kalorier, men innehåller mycket socker.

181,0 kcal
100 g
Kolhydrater
42,6 g / 100 g
Fett
0,3 g / 100 g
Protein
0,7 g / 100 g
  • Fett 0,3 g
    • varav mättat fett 0,1 g
    • varav enkelomättat fett 0,1 g
    • varav fleromättat fett 0,1 g
  • Kolhydrater 42,6 g
    • varav sockerarter 40,0 g
  • Protein 0,7 g
  • Fibrer 1,2 g
Rik på
Vitamin C
6% DRI
Rik på
Vitamin A (RE)
2% DRI
Rik på
Kalium
2% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
42,6 g
Socker totalt
40,0 g
Kostfiber
1,2 g
– varav sackaros
16,2 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva bröd och bre ett generöst lager körsbärssylt för en läcker macka.
  • Toppa vaniljglass med körsbärssylt för en söt dessert.
  • Blanda körsbärssylt i yoghurt eller kvarg för en smakrik frukost eller mellanmål.
  • Servera körsbärssylt som tillbehör till pannkakor eller våfflor.
  • Använd körsbärssylt som fyllning i bakverk, exempelvis tårtor eller muffins.

Förvaring & hållbarhet

Förvara öppnad körsbärssylt i kylskåp med locket på. Håll burken väl tillsluten för att undvika att syltens smak påverkas av andra livsmedel. Om du har oöppnad sylt, kan den förvaras i ett svalt och mörkt kallskafferi. Låt sylten svalna helt efter tillagning innan du ställer in den i kylskåpet. Håll alltid burken torr och fri från kondens för att bevara kvaliteten. Frysning kan påverka texturen, så undvik detta om möjligt.