Kex (med mjölkchokladöverdrag)

100 g kex m. mjölkchokladöverdrag består av mycket kalorier; är rik på fosfor och jod; och en bra källa till kalium, kalcium, magnesium och protein, men innehåller mycket mättat fett och socker.

497,0 kcal
100 g
Kolhydrater
67,2 g / 100 g
Fett
22,3 g / 100 g
Protein
5,4 g / 100 g
  • Fett 22,3 g
    • varav mättat fett 14,4 g
    • varav enkelomättat fett 6,1 g
    • varav fleromättat fett 0,8 g
  • Kolhydrater 67,2 g
    • varav sockerarter 46,0 g
  • Protein 5,4 g
  • Fibrer 2,3 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Fett
Rik på
Riboflavin (B2)
23% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
67,2 g
Socker totalt
46,0 g
Kostfiber
2,3 g
– varav sackaros
39,4 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva kexen i mindre bitar för att servera som snacks vid filmkvällar.
  • Toppa en skiva kex med vispad grädde och färska bär för en enkel dessert.
  • Servera kexen med en kopp kaffe eller te för en lyxig fikastund.
  • Hacka kexen och strö över glass eller yoghurt för extra crunch.
  • Använd kexen som bas i en desserttårta, exempelvis med chokladkräm och frukt.

Förvaring & hållbarhet

Förvara kexen i en lufttät burk för att bevara krispigheten. Håll dem på en torr plats, helst i kylskåp om du bor i ett varmt klimat. Undvik att placera dem nära starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Efter öppning, se till att stänga burken ordentligt. Frysning rekommenderas inte, då det kan påverka texturen negativt.