Fullkornsbokstavskex

100 g kex bokstavskex fullkorn består av mycket kalorier; är rik på fosfor, fullkorn och fibrer; och en bra källa till kalium, magnesium och folat.

410,0 kcal
100 g
Kolhydrater
62,3 g / 100 g
Fett
11,2 g / 100 g
Protein
7,5 g / 100 g
  • Fett 11,2 g
    • varav mättat fett 1,0 g
    • varav enkelomättat fett 8,3 g
    • varav fleromättat fett 1,4 g
  • Kolhydrater 62,3 g
    • varav sockerarter 20,1 g
  • Protein 7,5 g
  • Fibrer 14,2 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Vitamin E
42% DRI
Rik på
Fosfor
24% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
62,3 g
Socker totalt
20,1 g
Kostfiber
14,2 g
– varav sackaros
18,7 g
Fullkorn
58,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva kexen och servera dem med ost, exempelvis brie eller cheddar, för en smakrik kombination.
  • Toppa kexen med färskost och hackad gräslök för en fräsch aptitretare.
  • Servera kexen som bas i en sallad, tillsammans med grönsaker och en syrlig dressing.
  • Strö över lite kaviar eller löjrom på kexen för en lyxig touch vid festliga tillfällen.
  • Använd kexen som snacks vid picknick, gärna tillsammans med hummus eller guacamole.

Förvaring & hållbarhet

Förvara kexen i en lufttät burk för att bevara krispigheten. Håll dem borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Placera burken i kylskåpet om du har öppnat förpackningen, annars kan de stå i ett torrt kallskafferi. Låt alltid kexen svalna helt innan du stänger in dem efter tillagning. Undvik fuktiga ytor som kan påverka texturen negativt. Frysning rekommenderas inte då det kan göra att kexens konsistens förändras.