Jitterbugg (med mördeg och maräng)

100 g jitterbugg m. mördeg maräng består av mycket kalorier; är rik på vitamin A, vitamin E och vitamin D; och en bra källa till fosfor och protein, men innehåller mycket mättat fett.

515,0 kcal
100 g
Kolhydrater
52,8 g / 100 g
Fett
30,5 g / 100 g
Protein
6,7 g / 100 g
  • Fett 30,5 g
    • varav mättat fett 13,9 g
    • varav enkelomättat fett 11,1 g
    • varav fleromättat fett 3,8 g
  • Kolhydrater 52,8 g
    • varav sockerarter 17,6 g
  • Protein 6,7 g
  • Fibrer 1,8 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin A (RE)
42% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
52,8 g
Socker totalt
17,6 g
Kostfiber
1,8 g
– varav sackaros
16,8 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva jitterbuggen i tunna bitar för att enkelt dela med andra.
  • Servera den rumstempererad som en del av en dessertbuffé.
  • Toppa med vispad grädde och färska bär för en lyxig touch.
  • Strö över lite riven choklad eller nötter för extra crunch.
  • Använd som fyllning i tårtor eller cupcakes för en söt överraskning.

Förvaring & hållbarhet

Förvara jitterbuggen i en lufttät burk för att bevara fräschören. Håll den i kylskåpet, men se till att den är helt sval innan du stänger burken. Undvik att placera den nära starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Håll ytor torra och rena för att motverka fukt och kondens. Frysning kan påverka texturen, så undvik det om möjligt.