Gräddtårta (med jordgubb och banan, hemlagad)

100 g gräddtårta m. jordgubb banan hemlagad består av mycket kalorier, och är en bra källa till vitamin A, fosfor, vitamin B12 och riboflavin, men innehåller mycket mättat fett.

209,0 kcal
100 g
Kolhydrater
22,0 g / 100 g
Fett
11,7 g / 100 g
Protein
3,0 g / 100 g
  • Fett 11,7 g
    • varav mättat fett 7,2 g
    • varav enkelomättat fett 3,2 g
    • varav fleromättat fett 0,6 g
  • Kolhydrater 22,0 g
    • varav sockerarter 13,6 g
  • Protein 3,0 g
  • Fibrer 2,2 g
Rik på
Vitamin A (RE)
16% DRI
Rik på
Vitamin B12
10% DRI
Rik på
Fosfor
10% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
22,0 g
Socker totalt
13,6 g
Kostfiber
2,2 g
– varav sackaros
8,7 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva gräddtårtan i portionsbitar för enkel servering.
  • Servera tårtan kall som en läcker dessert efter middagen.
  • Toppa med färska jordgubbar eller bananskivor för extra smak och färg.
  • Strö över lite riven choklad eller nötter för en knaprig textur.
  • Komplettera med vispad grädde eller vaniljsås för en lyxig känsla.

Förvaring & hållbarhet

Förvara gräddtårtan i kylskåp, antingen i sin originalförpackning eller täckt med plastfolie för att undvika uttorkning. Håll tårtan borta från starkt doftande livsmedel för att bevara smaken. Låt tårtan svalna helt innan du placerar den i kylskåpet efter tillagning. Undvik fukt genom att hålla ytor torra och rena. Frysning kan påverka tårtans textur, så det är bäst att njuta av den färsk.