Yoghurtglass (9 % fett)

100 g glass, yoghurtglass, 9 % fett består av måttligt med kalorier, och är en bra källa till kalium, vitamin A, kalcium, fosfor, mangan och riboflavin, men innehåller mycket mättat fett.

182,5 kcal
100 g
Kolhydrater
21,7 g / 100 g
Fett
9,4 g / 100 g
Protein
1,9 g / 100 g
  • Fett 9,4 g
    • varav mättat fett 6,2 g
    • varav enkelomättat fett 2,1 g
    • varav fleromättat fett 0,2 g
  • Kolhydrater 21,7 g
    • varav sockerarter 21,5 g
  • Protein 1,9 g
  • Fibrer 0,3 g
Rik på
Vitamin A (RE)
10% DRI
Rik på
Kalcium
10% DRI
Rik på
Fosfor
10% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
21,7 g
Socker totalt
21,5 g
Stärkelse
0,1 g
Kostfiber
0,3 g
– varav glukos
2,6 g
– varav fruktos
1,8 g
– varav sackaros
15,2 g
– varav galaktos
1,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Servera glass yoghurtglass kall direkt från frysen för bästa smak och konsistens.
  • Skopa upp i skålar eller på tallrikar och toppa med färska bär som hallon eller blåbär.
  • Smaksätt med en klick honung eller lönnsirap för extra sötma.
  • Strö över hackade nötter eller granola för en krispig textur.
  • Använd som fyllning i milkshakes eller smoothies för en krämig konsistens.

Förvaring & hållbarhet

Förvara glass yoghurtglass i frysen, helst i sin originalförpackning för att bevara smaken. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt glassen stå framme en kort stund innan servering så att den mjuknar något. Om du har överbliven glass, se till att försluta burken ordentligt för att undvika fukt och kondens. Frysning kan påverka texturen, så undvik att frysa om den redan har tinat.