Glass (med maräng, 10 % fett)

100 g glass m. maräng fett 10% består av mycket kalorier; är rik på vitamin E; och en bra källa till kalium, kalcium, fosfor, protein och vitamin B12, men innehåller mycket mättat fett.

234,0 kcal
100 g
Kolhydrater
25,8 g / 100 g
Fett
12,8 g / 100 g
Protein
4,0 g / 100 g
  • Fett 12,8 g
    • varav mättat fett 5,4 g
    • varav enkelomättat fett 5,2 g
    • varav fleromättat fett 1,2 g
  • Kolhydrater 25,8 g
    • varav sockerarter 18,0 g
  • Protein 4,0 g
  • Fibrer 0,1 g
Rik på
Vitamin E
20% DRI
Rik på
Vitamin B12
18% DRI
Rik på
Kalcium
14% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
25,8 g
Socker totalt
18,0 g
Kostfiber
0,1 g
– varav sackaros
14,3 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Servera glass med maräng i skålar eller på tallrikar för en festlig presentation.
  • Skiva marängen och lägg den ovanpå glassen för extra textur och smak.
  • Toppa med färska bär som hallon eller jordgubbar för en fräsch kontrast.
  • Smaksätt med chokladsås eller kolasås för en sötare upplevelse.
  • Använd glass med maräng som fyllning i bakverk eller som topping på pajer.

Förvaring & hållbarhet

Förvara glassen i frysen, helst i sin originalförpackning för att undvika luktupptag från andra livsmedel. Om du har öppnat förpackningen, lägg glassen i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll den borta från starkt doftande varor. Låt glassen svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Undvik fukt och kondens genom att hålla ytor torra. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så njut av glassen så snart som möjligt efter tillagning.