Frukttårta (med hallonsylt, vaniljkräm, mandelmassa, frukt och gelé)

100 g frukttårta m. hallonsylt vaniljkräm mandelmassa frukt gele består av mycket kalorier; är rik på riboflavin; och en bra källa till kalium, fosfor, fibrer, protein och vitamin E, men innehåller mycket socker.

249,0 kcal
100 g
Kolhydrater
37,4 g / 100 g
Fett
7,5 g / 100 g
Protein
5,1 g / 100 g
  • Fett 7,5 g
    • varav mättat fett 2,1 g
    • varav enkelomättat fett 3,6 g
    • varav fleromättat fett 1,2 g
  • Kolhydrater 37,4 g
    • varav sockerarter 31,8 g
  • Protein 5,1 g
  • Fibrer 5,7 g
Rik på
Riboflavin (B2)
39% DRI
Rik på
Vitamin E
20% DRI
Rik på
Fosfor
19% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
37,4 g
Socker totalt
31,8 g
Kostfiber
5,7 g
– varav sackaros
26,2 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva frukttårtan i bitar och servera som dessert efter middagen.
  • Toppa med vispad grädde eller vaniljglass för en extra lyxig upplevelse.
  • Servera tårtan kall tillsammans med färska bär för en fräsch smak.
  • Använd som fyllning i en tårta eller som ett lager i en bakelse.
  • Gör en festlig macka genom att bre ett lager av hallonsylt på bröd och lägga på skivor av frukttårtan.

Förvaring & hållbarhet

Förvara frukttårtan i kylskåp, antingen i sitt originalemballage eller i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll tårtan borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid tårtan svalna helt innan du lägger den i kylskåpet efter tillagning. Håll ytor torra för att förhindra kondens. Frysning kan påverka texturen, så undvik detta om möjligt.