Fruktstång (fruktgodis)

100 g fruktstång fruktgodis består av mycket kalorier; är rik på kalium och niacin; och en bra källa till fosfor, magnesium, fibrer och vitamin E, men innehåller mycket socker.

384,0 kcal
100 g
Kolhydrater
75,8 g / 100 g
Fett
6,9 g / 100 g
Protein
2,1 g / 100 g
  • Fett 6,9 g
    • varav mättat fett 0,5 g
    • varav enkelomättat fett 3,2 g
    • varav fleromättat fett 1,8 g
  • Kolhydrater 75,8 g
    • varav sockerarter 56,5 g
  • Protein 2,1 g
  • Fibrer 3,4 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Niacin (B3)
30% DRI
Rik på
Kalium
18% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
75,8 g
Socker totalt
56,5 g
Kostfiber
3,4 g
– varav sackaros
8,4 g
Fullkorn
2,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva fruktstången i tunna skivor och servera som ett sött tillbehör till ostbricka.
  • Toppa en skål med yoghurt med hackad fruktstång för extra sötma och textur.
  • Blanda strimlad fruktstång i en fruktsallad för att ge en intensiv smak.
  • Servera som snacks vid picknick, gärna tillsammans med nötter eller torkad frukt.
  • Använd som fyllning i bakverk, exempelvis muffins eller kex, för en överraskande smakdimension.

Förvaring & hållbarhet

Förvara fruktstången i en lufttät burk för att bevara smaken och konsistensen. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Placera burken i kylskåpet för längre hållbarhet. Om du har skurit upp fruktstången, låt bitarna svalna snabbt innan du lägger dem i burken. Undvik fukt och kondens genom att alltid hålla ytor torra. Tänk på att frysning kan påverka texturen negativt, så undvik detta om möjligt.