Amerikansk cookie (med choklad)

100 g cookie amerikansk m. choklad består av mycket kalorier; är rik på fosfor och vitamin E; och en bra källa till kalium, magnesium, protein och järn, men innehåller mycket mättat fett och socker.

486,0 kcal
100 g
Kolhydrater
63,3 g / 100 g
Fett
22,9 g / 100 g
Protein
5,2 g / 100 g
  • Fett 22,9 g
    • varav mättat fett 10,1 g
    • varav enkelomättat fett 9,6 g
    • varav fleromättat fett 2,2 g
  • Kolhydrater 63,3 g
    • varav sockerarter 43,9 g
  • Protein 5,2 g
  • Fibrer 2,5 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin E
26% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
63,3 g
Socker totalt
43,9 g
Kostfiber
2,5 g
– varav sackaros
38,5 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Servera cookies varma direkt från ugnen för en mjuk och härlig konsistens.
  • Skiva eller bryt dem i bitar för att dela med vänner på en fika eller som dessert.
  • Toppa med vispad grädde eller glass för en extra lyxig efterrätt.
  • Smaksätt med en nypa havssalt för att framhäva chokladens sötma.
  • Använd cookies som bas i en dessertskål med frukt och sås, exempelvis chokladsås eller karamellsås.

Förvaring & hållbarhet

Förvara cookies i en lufttät burk för att bevara deras fräschör. Håll dem på en torr plats, helst i kylskåp om du vill förlänga hållbarheten. Låt dem svalna helt innan du lägger dem i burken för att undvika kondens. Håll dem borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Frysning kan påverka texturen, så om du fryser dem, se till att de är väl inslagna.