Mörk chokladkola (med chokladöverdrag)

100 g chokladkola mörk m. chokladöverdrag består av mycket kalorier; är rik på järn; och en bra källa till kalium, fosfor, kalcium, magnesium och protein, men innehåller mycket socker och mättat fett.

470,0 kcal
100 g
Kolhydrater
71,7 g / 100 g
Fett
18,2 g / 100 g
Protein
4,3 g / 100 g
  • Fett 18,2 g
    • varav mättat fett 8,5 g
    • varav enkelomättat fett 7,8 g
    • varav fleromättat fett 1,0 g
  • Kolhydrater 71,7 g
    • varav sockerarter 42,9 g
  • Protein 4,3 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Fett
Rik på
Järn
25% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
71,7 g
Socker totalt
42,9 g
– varav sackaros
32,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva chokladkola mörk i tunna bitar för att servera som godis.
  • Toppa en skiva med vispad grädde och riven choklad för en lyxig dessert.
  • Servera chokladkola på en tallrik med färska bär för en fräsch kombination.
  • Hacka chokladkola och blanda i en glass-sundae för extra smak och textur.
  • Använd som fyllning i bakverk, exempelvis muffins eller tårtor, för en överraskande twist.

Förvaring & hållbarhet

Förvara chokladkola mörk i en lufttät burk för att bevara smaken och konsistensen. Håll burken i kylskåp för att undvika att kolan blir klibbig. Låt kolan svalna helt innan du lägger den i burken efter tillagning. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Frysning kan påverka texturen, så undvik det om möjligt. Se till att hålla ytor torra för att förhindra kondens.