Hemlagad chokladboll

100 g chokladboll hemlagad består av mycket kalorier; är rik på fullkorn; och en bra källa till kalium, vitamin A, fosfor, magnesium och protein, men innehåller mycket mättat fett och socker.

454,0 kcal
100 g
Kolhydrater
53,6 g / 100 g
Fett
24,0 g / 100 g
Protein
4,0 g / 100 g
  • Fett 24,0 g
    • varav mättat fett 13,2 g
    • varav enkelomättat fett 6,8 g
    • varav fleromättat fett 3,0 g
  • Kolhydrater 53,6 g
    • varav sockerarter 36,1 g
  • Protein 4,0 g
  • Fibrer 4,0 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin D
23% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
53,6 g
Socker totalt
36,1 g
Kostfiber
4,0 g
– varav sackaros
36,0 g
Fullkorn
27,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva chokladbollen i halvor eller klyftor för en festlig presentation.
  • Servera chokladbollen kall som en del av en dessertbuffé eller som fika.
  • Toppa med vispad grädde eller glass för extra lyx.
  • Smaksätt med kokosflingor, hackade nötter eller chokladströssel för variation.
  • Använd som pålägg på macka tillsammans med färskost eller nutella för en söt frukost.

Förvaring & hållbarhet

Förvara chokladbollen i en lufttät burk för att bevara smaken och konsistensen. Håll den i kylskåp för bästa resultat. Låt bollen svalna helt innan du lägger den i burken efter tillagning. Undvik att placera den nära starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Håll torra ytor för att motverka kondens och fukt. Frysning kan påverka texturen, så undvik det om möjligt.