Chokladbiskvi (med mandelbotten och chokladsmörkräm)

100 g chokladbiskvi m. mandelbotten smörkräm choklad består av mycket kalorier, och är en bra källa till kalium, vitamin A, fosfor, magnesium, fibrer och protein, men innehåller mycket mättat fett och socker.

494,0 kcal
100 g
Kolhydrater
50,9 g / 100 g
Fett
28,6 g / 100 g
Protein
5,6 g / 100 g
  • Fett 28,6 g
    • varav mättat fett 14,7 g
    • varav enkelomättat fett 9,0 g
    • varav fleromättat fett 3,4 g
  • Kolhydrater 50,9 g
    • varav sockerarter 47,8 g
  • Protein 5,6 g
  • Fibrer 5,7 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin E
43% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
50,9 g
Socker totalt
47,8 g
Kostfiber
5,7 g
– varav sackaros
44,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva chokladbiskvin i lagom stora bitar för att servera som dessert eller fika.
  • Toppa med vispad grädde och färska bär för en lyxig presentation.
  • Servera rumstempererad för att få fram smakerna av mandelbotten och smörkräm.
  • Komplettera med en kopp kaffe eller te för en klassisk fikastund.
  • Använd som fyllning i tårtor eller som dekoration på cupcakes för extra smak och textur.

Förvaring & hållbarhet

Förvara chokladbiskvin i en lufttät burk för att bevara smaken och konsistensen. Håll den i kylskåp för att undvika att den blir mjuk. Låt biskvin svalna helt innan du lägger den i burken efter tillagning. Håll den borta från starkt doftande livsmedel, då den lätt kan ta upp andra lukter. Undvik frysning, eftersom det kan påverka texturen negativt.