Mjölkchoklad med hasselnötter

100 g choklad, mjölkchoklad med hasselnötter består av mycket kalorier; är rik på kalium, kalcium, fosfor, koppar och magnesium; och en bra källa till vitamin A, men innehåller mycket mättat fett och socker.

562,7 kcal
100 g
Kolhydrater
39,1 g / 100 g
Fett
39,4 g / 100 g
Protein
11,0 g / 100 g
  • Fett 39,4 g
    • varav mättat fett 14,2 g
    • varav enkelomättat fett 17,8 g
    • varav fleromättat fett 2,1 g
  • Kolhydrater 39,1 g
    • varav sockerarter 39,1 g
  • Protein 11,0 g
  • Fibrer 5,3 g
Rik på
Fett
Rik på
Fosfor
43% DRI
Rik på
Kalcium
42% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
39,1 g
Socker totalt
39,1 g
Kostfiber
5,3 g
– varav glukos
0,1 g
– varav fruktos
0,1 g
– varav sackaros
26,7 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva chokladen i tunna bitar och servera på en ostbricka tillsammans med frukt som päron eller äpple.
  • Hacka chokladen och strö över glass eller yoghurt för en extra smakdimension.
  • Smält chokladen och använd den som topping på pannkakor eller våfflor.
  • Gör en lyxig dessert genom att kombinera chokladen med vispad grädde och bär.
  • Servera chokladen kall i bitar som ett sött inslag på en picknick eller vid kaffet.

Förvaring & hållbarhet

Förvara chokladen i sin originalförpackning eller lägg den i en lufttät burk för att skydda mot fukt. Håll chokladen borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Placera burken i kylskåpet för att bevara smaken, men låt den stå framme en stund innan servering för att få fram den bästa konsistensen. Undvik att frysa chokladen, då detta kan påverka texturen negativt. Låt alltid smält choklad svalna snabbt innan du sätter den i kylskåp för att undvika kondens.