Chokladbit (innehåller kex och kola, Twix)

100 g choklad, chokladbit, innehåller kex och kola, twix består av mycket kalorier, och är en bra källa till kalium, fosfor och vitamin E, men innehåller mycket mättat fett och socker.

484,9 kcal
100 g
Kolhydrater
63,1 g / 100 g
Fett
24,3 g / 100 g
Protein
2,7 g / 100 g
  • Fett 24,3 g
    • varav mättat fett 12,6 g
    • varav enkelomättat fett 8,3 g
    • varav fleromättat fett 1,8 g
  • Kolhydrater 63,1 g
    • varav sockerarter 54,4 g
  • Protein 2,7 g
  • Fibrer 1,6 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin E
10% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
63,1 g
Socker totalt
54,4 g
Stärkelse
8,8 g
Kostfiber
1,6 g
– varav glukos
4,4 g
– varav fruktos
3,6 g
– varav sackaros
45,0 g
– varav maltos
0,2 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva chokladen i bitar för att servera som snacks eller till dessert.
  • Toppa glass med hackad choklad för en extra söt smak.
  • Strö över krossad choklad i en fruktsallad för att ge textur och smak.
  • Servera med vispad grädde och färska bär för en lyxig efterrätt.
  • Använd som fyllning i bakverk eller muffins för att ge en chokladig överraskning.

Förvaring & hållbarhet

Förvara chokladen i ett svalt och torrt utrymme, helst i kylskåp om den är öppnad. Håll den i sitt originalemballage eller lägg den i en lufttät burk för att undvika fukt. Håll chokladen borta från starkt doftande livsmedel för att bevara smaken. Låt alltid chokladen svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåp. Frysning kan påverka texturen, så undvik detta om möjligt.