Bärtårta (med grädde, vaniljkräm, sylt och gelé)

100 g bärtårta m. grädde vaniljkräm sylt gele består av mycket kalorier, och är en bra källa till vitamin A, fosfor, fibrer, vitamin E och riboflavin, men innehåller mycket mättat fett och socker.

245,0 kcal
100 g
Kolhydrater
31,4 g / 100 g
Fett
11,1 g / 100 g
Protein
3,2 g / 100 g
  • Fett 11,1 g
    • varav mättat fett 6,2 g
    • varav enkelomättat fett 3,5 g
    • varav fleromättat fett 0,6 g
  • Kolhydrater 31,4 g
    • varav sockerarter 22,6 g
  • Protein 3,2 g
  • Fibrer 3,3 g
Rik på
Riboflavin (B2)
19% DRI
Rik på
Vitamin A (RE)
12% DRI
Rik på
Vitamin E
12% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
31,4 g
Socker totalt
22,6 g
Kostfiber
3,3 g
– varav sackaros
14,8 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva bärtårtan i bitar och servera som dessert efter middagen.
  • Toppa med färska bär eller vispad grädde för extra smak och textur.
  • Servera tårtan kall, direkt från kylskåpet, för en uppfriskande njutning.
  • Använd bärtårtan som fyllning i en paj eller som lager i en tårta för variation.
  • Komplettera med en klick vaniljsås eller glass för en lyxigare upplevelse.

Förvaring & hållbarhet

Förvara bärtårtan i kylskåp, helst i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll tårtan åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt tårtan svalna helt innan du täcker den och ställer in den i kylskåpet. Undvik fukt och kondens genom att hålla ytor torra. Tänk på att frysning kan påverka tårtans textur, så det är bäst att njuta av den färsk.