Arraksboll

100 g arraksboll består av mycket kalorier; är rik på vitamin A, vitamin E och vitamin D; och en bra källa till fosfor, men innehåller mycket mättat fett och socker.

445,0 kcal
100 g
Kolhydrater
58,0 g / 100 g
Fett
21,8 g / 100 g
Protein
3,2 g / 100 g
  • Fett 21,8 g
    • varav mättat fett 10,5 g
    • varav enkelomättat fett 7,7 g
    • varav fleromättat fett 2,7 g
  • Kolhydrater 58,0 g
    • varav sockerarter 40,3 g
  • Protein 3,2 g
  • Fibrer 1,6 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin A (RE)
26% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
58,0 g
Socker totalt
40,3 g
Kostfiber
1,6 g
– varav sackaros
40,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva arraksbollen i tunna skivor för att servera på en desserttallrik.
  • Toppa med vispad grädde och riven choklad för en lyxig dessert.
  • Servera arraksbollen kall som en del av en buffé eller på en fest.
  • Hacka arraksbollen och blanda med nötter för en smakrik topping på glass.
  • Använd arraksbollen som fyllning i bakverk eller som ingrediens i chokladfondue.

Förvaring & hållbarhet

Förvara arraksbollen i en lufttät burk för att bevara smaken och konsistensen. Placera burken i kylskåpet för optimal hållbarhet. Håll bollen borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt arraksbollen svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåp. Håll ytor torra för att undvika kondens, vilket kan påverka kvaliteten. Tänk på att frysning kan förändra texturen, så undvik detta om möjligt.