Äppelmos (sockrad)

100 g äppelmos, sockrad består av måttligt med kalorier, men innehåller mycket socker.

132,7 kcal
100 g
Kolhydrater
31,6 g / 100 g
Fett
0,1 g / 100 g
Protein
0,1 g / 100 g
  • Fett 0,1 g
    • varav mättat fett 0,0 g
    • varav enkelomättat fett 0,0 g
    • varav fleromättat fett 0,0 g
  • Kolhydrater 31,6 g
    • varav sockerarter 31,5 g
  • Protein 0,1 g
  • Fibrer 1,2 g
Rik på
Vitamin C
5% DRI
Rik på
Vitamin K
2% DRI
Rik på
Kalium
2% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
31,6 g
Socker totalt
31,5 g
Stärkelse
0,1 g
Kostfiber
1,2 g
– varav glukos
0,8 g
– varav fruktos
3,0 g
– varav sackaros
27,7 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva bröd och bre ett generöst lager äppelmos på toppen för en klassisk macka.
  • Servera äppelmos som tillbehör till fläskkött eller kyckling för en söt kontrast.
  • Toppa vaniljglass med äppelmos och kanel för en enkel efterrätt.
  • Blanda äppelmos i havregrynsgröt för extra sötma och smak.
  • Använd äppelmos i bakverk som muffins eller pajer för att ge fukt och sötma.

Förvaring & hållbarhet

Förvara öppnad burk äppelmos i kylskåp med locket på för att bevara smaken. Håll burken borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Om du har oöppnad äppelmos, kan den stå i ett kallt, mörkt skafferi. Låt alltid äppelmos svalna snabbt efter tillagning innan du sätter det i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka mögelbildning. Frysning kan påverka texturen, så använd hellre färsk eller kylskåpsförvarad äppelmos när det är möjligt.