Fullkornsvetemjöl (grahamsmjöl)

100 g vetemjöl fullkorn grahamsmjöl består av mycket kalorier; är rik på fosfor, fullkorn, magnesium och fibrer; och en bra källa till kalium och folat.

336,0 kcal
100 g
Kolhydrater
61,0 g / 100 g
Fett
2,0 g / 100 g
Protein
10,7 g / 100 g
  • Fett 2,0 g
    • varav mättat fett 0,2 g
    • varav enkelomättat fett 0,3 g
    • varav fleromättat fett 0,9 g
  • Kolhydrater 61,0 g
    • varav sockerarter 1,2 g
  • Protein 10,7 g
  • Fibrer 13,8 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Fosfor
41% DRI
Rik på
Magnesium
26% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
61,0 g
Socker totalt
1,2 g
Kostfiber
13,8 g
– varav sackaros
0,5 g
Fullkorn
100,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva bröd med grahamsmjöl för en rustik macka. Toppa med avokado, tomat och lite flingsalt.
  • Blanda grahamsmjöl i pannkakssmeten för extra smak och textur. Servera med sylt och grädde.
  • Strö grahamsmjöl över grönsallad för att ge en nötig smak. Tillsätt gärna fetaost och olivolja.
  • Gör en nyttig smoothie bowl med grahamsmjöl, banan och havremjölk. Toppa med nötter och frön.
  • Använd grahamsmjöl i bakning av muffins eller bröd för att öka fiberinnehållet. Krydda med kanel eller kardemumma.

Förvaring & hållbarhet

Förvara vetemjöl fullkorn grahamsmjöl i en lufttät burk för att skydda det mot fukt och skadedjur. Håll burken på en sval och mörk plats, helst i kylskåp för längre hållbarhet. Håll mjölet åtskilt från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt mjölet svalna snabbt efter tillagning innan du lägger det i kylskåpet. Undvik kondens genom att hålla torra ytor vid hantering.