Vetekli

100 g vetekli består av mycket kalorier; är rik på kalium, fosfor, magnesium, folat och fibrer; och en bra källa till kalcium.

294,0 kcal
100 g
Kolhydrater
30,4 g / 100 g
Fett
5,0 g / 100 g
Protein
16,6 g / 100 g
  • Fett 5,0 g
    • varav mättat fett 0,8 g
    • varav enkelomättat fett 0,8 g
    • varav fleromättat fett 2,6 g
  • Kolhydrater 30,4 g
    • varav sockerarter 3,1 g
  • Protein 16,6 g
  • Fibrer 30,5 g
Rik på
Niacin (B3)
100% DRI
Rik på
Magnesium
100% DRI
Rik på
Fosfor
100% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
30,4 g
Socker totalt
3,1 g
Kostfiber
30,5 g
– varav sackaros
2,4 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva vetekli och blanda det i smoothies för extra fiber och textur.
  • Strö vetekli över yoghurten tillsammans med färska bär och honung för en nyttig frukost.
  • Toppa gröt med vetekli, kanel och en skvätt mjölk för en mättande måltid.
  • Blanda vetekli i bröddegen för att öka fiberinnehållet och ge brödet en nötig smak.
  • Använd vetekli som ett krispigt strössel på sallader eller soppor för extra crunch.

Förvaring & hållbarhet

Förvara vetekli i en lufttät burk för att skydda det mot fukt och lukt. Placera burken i kylskåpet för att förlänga hållbarheten. Håll veteklit åtskilt från starkt doftande livsmedel, då det lätt kan ta upp lukter. Låt alltid tillagade rätter med vetekli svalna snabbt innan du lägger dem i kylskåp. Undvik kondens genom att hålla ytor torra när du hanterar veteklit. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så använd färskt vetekli när möjligt för bästa resultat.