Ströbröd, malt (fullkornsvete, råg, socker, ca 5 % fibrer)

100 g ströbröd malt hårt bröd fullkorn vete råg socker fibrer ca 5% består av mycket kalorier; är rik på fosfor, folat och fullkorn; och en bra källa till kalium, kalcium och magnesium.

402,0 kcal
100 g
Kolhydrater
65,6 g / 100 g
Fett
8,6 g / 100 g
Protein
10,3 g / 100 g
  • Fett 8,6 g
    • varav mättat fett 0,8 g
    • varav enkelomättat fett 5,1 g
    • varav fleromättat fett 2,3 g
  • Kolhydrater 65,6 g
    • varav sockerarter 4,7 g
  • Protein 10,3 g
  • Fibrer 9,1 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Fosfor
26% DRI
Rik på
Folat
25% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
65,6 g
Socker totalt
4,7 g
Kostfiber
9,1 g
– varav sackaros
0,1 g
Fullkorn
17,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Strö över på gratänger för en krispig yta.
  • Skapa panering till kött eller fisk genom att blanda med kryddor som paprika och vitlökspulver.
  • Toppa sallader med en handfull ströbröd för extra textur.
  • Blanda i smeten till köttbullar eller biffar för att ge dem mer stadga.
  • Servera som en del av en picknick, tillsammans med ost och charkuterier.

Förvaring & hållbarhet

Förvara ströbrödet i en lufttät burk för att skydda det mot fukt. Håll burken på en torr plats, helst i kylskåp om du bor i ett varmt klimat. Låt ströbrödet svalna helt innan du stänger burken efter användning. Håll det åtskilt från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Frysning kan påverka texturen, så använd färskt ströbröd när möjligt.