Sojamjöl (ca 20 % fett)

100 g sojamjöl fett ca 20% består av mycket kalorier; är rik på kalium, fosfor, magnesium, kalcium, protein och fibrer.

446,0 kcal
100 g
Kolhydrater
16,0 g / 100 g
Fett
23,5 g / 100 g
Protein
37,0 g / 100 g
  • Fett 23,5 g
    • varav mättat fett 3,3 g
    • varav enkelomättat fett 5,7 g
    • varav fleromättat fett 13,3 g
  • Kolhydrater 16,0 g
    • varav sockerarter 11,2 g
  • Protein 37,0 g
  • Fibrer 11,9 g
Rik på
Protein
Rik på
Fett
Rik på
Fosfor
80% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
16,0 g
Socker totalt
11,2 g
Kostfiber
11,9 g
– varav sackaros
3,1 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva sojamjölet i tunna skivor och använd det som pålägg på smörgåsar.
  • Blanda sojamjölet i smoothies för att öka proteinhalten.
  • Toppa sallader med en handfull sojamjöl för extra textur och smak.
  • Strö sojamjöl över grytor eller soppor för att ge en fylligare konsistens.
  • Använd sojamjölet i bakverk som muffins eller bröd för att öka näringsinnehållet.

Förvaring & hållbarhet

Förvara sojamjölet i en lufttät burk för att skydda mot fukt och lukt. Placera burken i kylskåpet för att förlänga hållbarheten. Håll sojamjölet borta från starkt doftande livsmedel, då det kan ta upp oönskade lukter. Låt alltid tillagade rätter med sojamjöl svalna snabbt innan du lägger dem i kylskåpet. Undvik kondens genom att hålla ytor torra och rena. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så använd det färskt när möjligt.