Snabbris, okokt

100 g ris snabbris okokt består av mycket kalorier; är rik på fosfor och niacin; och en bra källa till kalcium, magnesium, protein och fibrer.

365,0 kcal
100 g
Kolhydrater
78,5 g / 100 g
Fett
0,7 g / 100 g
Protein
8,5 g / 100 g
  • Fett 0,7 g
    • varav mättat fett 0,1 g
    • varav enkelomättat fett 0,2 g
    • varav fleromättat fett 0,2 g
  • Kolhydrater 78,5 g
    • varav sockerarter 0,6 g
  • Protein 8,5 g
  • Fibrer 2,6 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Vitamin B6
31% DRI
Rik på
Niacin (B3)
25% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
78,5 g
Socker totalt
0,6 g
Kostfiber
2,6 g
– varav sackaros
0,5 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Koka riset i lättsaltat vatten och servera som bas till grytor eller wok.
  • Skiva kokt ris och använd det i sushi tillsammans med färsk fisk och grönsaker.
  • Toppa riset med sojasås, sesamfrön och hackad grön lök för en smakrik rätt.
  • Blanda riset i en sallad med avokado, tomater och en dressing av citron och olivolja.
  • Servera riset varmt som tillbehör till grillade grönsaker eller kött.

Förvaring & hållbarhet

Förvara okokt snabbris i en torr och mörk plats, gärna i en lufttät behållare för att skydda mot fukt. Håll det borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Efter tillagning, låt riset svalna snabbt innan du lägger det i kylskåpet. Se till att det är täckt för att hålla det fräscht. Frysning kan påverka texturen, så undvik detta om du planerar att använda riset inom kort.