Råris, långkornigt, okokt (fullkorn)

100 g ris råris långkornigt okokt fullkorn består av mycket kalorier; är rik på fosfor, magnesium, fullkorn och selen; och en bra källa till kalium och protein.

365,0 kcal
100 g
Kolhydrater
71,9 g / 100 g
Fett
3,0 g / 100 g
Protein
9,4 g / 100 g
  • Fett 3,0 g
    • varav mättat fett 0,6 g
    • varav enkelomättat fett 1,1 g
    • varav fleromättat fett 1,1 g
  • Kolhydrater 71,9 g
    • varav sockerarter 0,5 g
  • Protein 9,4 g
  • Fibrer 4,2 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Vitamin B6
43% DRI
Rik på
Fosfor
40% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
71,9 g
Socker totalt
0,5 g
Kostfiber
4,2 g
– varav sackaros
0,5 g
Fullkorn
100,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Koka riset i lättsaltat vatten och servera som bas till olika rätter.
  • Toppa med färska örter som persilja eller koriander för extra smak.
  • Använd riset i sallader, gärna tillsammans med grönsaker som paprika och gurka.
  • Servera riset varmt som tillbehör till kött- eller fiskrätter.
  • Gör en smakrik risotto genom att tillsätta buljong, parmesan och svamp.

Förvaring & hållbarhet

Förvara okokt råris i en torr och mörk plats, helst i en lufttät burk för att skydda mot fukt. Håll det borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Efter tillagning, låt riset svalna snabbt innan du lägger det i kylskåpet. Använd en ren, lufttät behållare för att förhindra kondens. Frysning kan påverka texturen, så undvik detta om möjligt.