Långkornigt parboiled ris (okokt)

100 g ris långkornigt parboiled okokt består av mycket kalorier; är rik på fosfor och kalcium; och en bra källa till kalium, magnesium, protein och selen.

362,0 kcal
100 g
Kolhydrater
78,0 g / 100 g
Fett
1,2 g / 100 g
Protein
7,7 g / 100 g
  • Fett 1,2 g
    • varav mättat fett 0,2 g
    • varav enkelomättat fett 0,4 g
    • varav fleromättat fett 0,4 g
  • Kolhydrater 78,0 g
    • varav sockerarter 0,6 g
  • Protein 7,7 g
  • Fibrer 1,4 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Vitamin B6
36% DRI
Rik på
Niacin (B3)
29% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
78,0 g
Socker totalt
0,6 g
Kostfiber
1,4 g
– varav sackaros
0,4 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Koka riset i lättsaltat vatten för att få fram smaken.
  • Servera riset som bas i en asiatisk bowl med grönsaker och soja.
  • Toppa med färska örter som koriander eller persilja för extra fräschör.
  • Skiva avokado och lägg ovanpå riset för en krämig konsistens.
  • Använd riset i en sallad tillsammans med bönor, tomater och en vinägrett.

Förvaring & hållbarhet

Förvara okokt ris i en lufttät behållare på en torr plats, bort från starkt doftande livsmedel. Håll det borta från fukt för att undvika klumpar. Efter tillagning, låt riset svalna snabbt innan du lägger det i kylskåpet. Om du fryser in kokt ris, tänk på att texturen kan förändras vid upptining. Använd gärna en plastpåse för att minimera luft och fukt.