Rågflingor

100 g rågflingor består av mycket kalorier; är rik på kalium, fosfor, magnesium och fibrer; och en bra källa till folat och jod.

294,4 kcal
100 g
Kolhydrater
52,0 g / 100 g
Fett
2,0 g / 100 g
Protein
9,6 g / 100 g
  • Fett 2,0 g
    • varav mättat fett 0,2 g
    • varav enkelomättat fett 0,3 g
    • varav fleromättat fett 0,9 g
  • Kolhydrater 52,0 g
    • varav sockerarter 2,4 g
  • Protein 9,6 g
  • Fibrer 13,9 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Fosfor
41% DRI
Rik på
Magnesium
29% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
52,0 g
Socker totalt
2,4 g
Stärkelse
49,6 g
Kostfiber
13,9 g
– varav glukos
0,2 g
– varav fruktos
0,3 g
– varav sackaros
1,0 g
– varav maltos
0,9 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva rågflingor och använd dem som bas i en macka med avokado, tomat och gräslök.
  • Toppa en skål med yoghurt och färska bär med krossade rågflingor för extra crunch.
  • Strö rågflingor över en sallad för att ge textur och smak.
  • Blanda rågflingor i en smoothie för att öka fiberinnehållet.
  • Servera rågflingor som tillbehör till soppor eller grytor för att göra måltiden mer mättande.

Förvaring & hållbarhet

Förvara rågflingor i en lufttät burk för att skydda dem mot fukt och lukt. Placera burken i kylskåpet eller ett svalt, torrt kallskafferi. Håll dem borta från starkt doftande livsmedel för att undvika smakpåverkan. Låt alltid tillagade rågflingor svalna snabbt innan du lägger dem i kylskåp. Undvik kondens genom att hålla ytor torra. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så använd detta alternativ med försiktighet.