Vetegroddspasta

100 g pasta, vetegrodd består av mycket kalorier; är rik på fosfor, magnesium och protein; och en bra källa till kalium, kalcium och folat.

363,8 kcal
100 g
Kolhydrater
64,5 g / 100 g
Fett
2,4 g / 100 g
Protein
17,0 g / 100 g
  • Fett 2,4 g
    • varav mättat fett 0,3 g
    • varav enkelomättat fett 0,3 g
    • varav fleromättat fett 1,0 g
  • Kolhydrater 64,5 g
    • varav sockerarter 2,1 g
  • Protein 17,0 g
  • Fibrer 6,2 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Fosfor
33% DRI
Rik på
Zink
29% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
64,5 g
Socker totalt
2,1 g
Stärkelse
62,4 g
Kostfiber
6,2 g
– varav glukos
0,1 g
– varav fruktos
0,2 g
– varav sackaros
1,6 g
– varav maltos
0,1 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och servera den varm som bas i en pastarätt.
  • Skiva eller hacka pastan och blanda den i en sallad med färska grönsaker, olivolja och citron.
  • Toppa pastan med riven parmesan, färsk basilika och en nypa svartpeppar för extra smak.
  • Servera kall pasta i en matig bowl med avokado, rostade nötter och en yoghurtsås.
  • Använd pastan som tillbehör i en ramenrätt tillsammans med buljong, grönsaker och ägg.

Förvaring & hållbarhet

Förvara oöppnad pasta vetegrodd i ett torrt kallskafferi. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. När du öppnat förpackningen, lägg pastan i en lufttät burk för att bevara kvaliteten.

Om du har kokt pasta över, låt den svalna snabbt innan du lägger den i kylskåpet. Håll pastan på torra ytor för att undvika fukt och kondens. Tänk på att frysa in kokt pasta kan påverka texturen, så använd det helst inom några dagar efter tillagning.