Pasta (vete, råg och korn)

100 g pasta, vete, råg och korn består av mycket kalorier; är rik på fosfor, kalium, magnesium och protein; och en bra källa till folat och selen.

360,8 kcal
100 g
Kolhydrater
66,0 g / 100 g
Fett
2,5 g / 100 g
Protein
15,0 g / 100 g
  • Fett 2,5 g
    • varav mättat fett 0,4 g
    • varav enkelomättat fett 0,3 g
    • varav fleromättat fett 1,0 g
  • Kolhydrater 66,0 g
    • varav sockerarter 1,0 g
  • Protein 15,0 g
  • Fibrer 5,0 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Fosfor
67% DRI
Rik på
Zink
39% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
66,0 g
Socker totalt
1,0 g
Stärkelse
65,0 g
Kostfiber
5,0 g
– varav glukos
0,1 g
– varav fruktos
0,1 g
– varav sackaros
0,3 g
– varav maltos
0,8 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Koka pastan i rikligt med saltat vatten tills den är al dente. Servera varm som huvudrätt eller tillbehör.
  • Skiva och blanda pastan i en sallad med färska grönsaker, olivolja och citron för en fräsch smak.
  • Toppa pastan med riven parmesan, färsk basilika och en skvätt balsamvinäger för extra smak.
  • Servera kall pasta i en matig bowl med avokado, kikärtor och tahinisås för en mättande lunch.
  • Använd pastan som bas i en gratäng, toppa med ost och grönsaker, och gratinera i ugnen tills gyllene.

Förvaring & hållbarhet

Förvara kokt pasta i en lufttät burk i kylskåpet. Låt pastan svalna snabbt innan du stänger burken för att undvika kondens. Håll pastan borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Om du fryser in pasta, tänk på att texturen kan förändras vid upptining. För torr pasta, placera den i ett svalt och torrt kallskafferi för bästa hållbarhet.