Spenatspaghetti (innehåller ägg)

100 g pasta, spenatspaghetti, innehåller ägg består av mycket kalorier; är rik på protein och selen; och en bra källa till fosfor, folat, jod och vitamin K.

357,4 kcal
100 g
Kolhydrater
67,1 g / 100 g
Fett
2,7 g / 100 g
Protein
13,5 g / 100 g
  • Fett 2,7 g
    • varav mättat fett 0,5 g
    • varav enkelomättat fett 0,7 g
    • varav fleromättat fett 0,7 g
  • Kolhydrater 67,1 g
    • varav sockerarter 1,2 g
  • Protein 13,5 g
  • Fibrer 3,4 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Selen
24% DRI
Rik på
Fosfor
17% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
67,1 g
Socker totalt
1,2 g
Stärkelse
65,9 g
Kostfiber
3,4 g
– varav glukos
0,2 g
– varav fruktos
0,1 g
– varav sackaros
0,2 g
– varav maltos
0,7 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Koka spenatspaghettin i saltat vatten tills den är al dente.
  • Servera med en krämig sås, exempelvis en ost- eller svampsås.
  • Toppa med färska örter som basilika eller persilja för extra smak.
  • Skiva och blanda med grönsaker i en sallad för en fräsch måltid.
  • Använd som bas i en bowl med protein, grönsaker och dressingar som soja eller sesamolja.

Förvaring & hållbarhet

Förvara spenatspaghettin i en lufttät burk om den är kokt. Låt pastan svalna snabbt innan du lägger den i kylskåpet. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Om du fryser pastan, tänk på att texturen kan påverkas negativt. För oöppnad förpackning, placera den i ett torrt och svalt kallskafferi.