Mörk pasta (proteinrik)

100 g pasta, mörk, proteinrik består av mycket kalorier; är rik på fosfor, magnesium, folat och protein; och en bra källa till kalium och selen.

355,6 kcal
100 g
Kolhydrater
52,9 g / 100 g
Fett
3,7 g / 100 g
Protein
23,8 g / 100 g
  • Fett 3,7 g
    • varav mättat fett 0,5 g
    • varav enkelomättat fett 0,4 g
    • varav fleromättat fett 1,6 g
  • Kolhydrater 52,9 g
    • varav sockerarter 4,9 g
  • Protein 23,8 g
  • Fibrer 6,0 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Protein
Rik på
Zink
55% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
52,9 g
Socker totalt
4,9 g
Stärkelse
48,0 g
Kostfiber
6,0 g
– varav glukos
0,2 g
– varav fruktos
0,3 g
– varav sackaros
4,3 g
– varav maltos
0,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Koka pastan i rikligt med saltat vatten tills den är al dente.
  • Servera den varm med en sås av tomat och basilika eller en krämig svampsås.
  • Toppa med riven parmesan eller fetaost för extra smak.
  • Använd skivad pasta i kalla sallader tillsammans med grönsaker och en vinägrett.
  • Strimla pastan och lägg den i en ramen-skål med buljong, grönsaker och ägg.

Förvaring & hållbarhet

Förvara kokt pasta i en lufttät burk i kylskåpet för att bevara smaken. Låt pastan svalna snabbt innan du stänger burken. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Om du fryser in pastan, tänk på att texturen kan påverkas vid upptining. För torr pasta, förvara den i ett svalt och torrt kallskafferi, gärna i originalförpackningen eller en tät burk.