Kokt pasta (utan salt)

100 g pasta kokt u. salt består av måttligt med kalorier, och är en bra källa till fosfor och protein.

128,0 kcal
100 g
Kolhydrater
25,8 g / 100 g
Fett
0,5 g / 100 g
Protein
4,2 g / 100 g
  • Fett 0,5 g
    • varav enkelomättat fett 0,1 g
    • varav fleromättat fett 0,2 g
  • Kolhydrater 25,8 g
    • varav sockerarter 0,2 g
  • Protein 4,2 g
  • Fibrer 0,7 g
Rik på
Fosfor
8% DRI
Rik på
Järn
4% DRI
Rik på
Zink
4% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
25,8 g
Socker totalt
0,2 g
Kostfiber
0,7 g
– varav sackaros
0,1 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva pastan i strimlor och blanda med en krämig sås, som alfredo eller pesto.
  • Servera kall pasta i en sallad med grönsaker, olivolja och balsamvinäger.
  • Toppa varm pasta med riven parmesan, svartpeppar och färsk basilika för extra smak.
  • Strö över hackad gräslök och kaviar för en lyxig macka med pasta.
  • Använd pastan som bas i en bowl med protein, grönsaker och en smakrik dressing.

Förvaring & hållbarhet

Förvara kokt pasta i en lufttät burk i kylskåpet för att bevara fräschören. Låt pastan svalna snabbt innan du stänger burken för att undvika kondens. Håll pastan åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Frysning kan påverka texturen, så om du fryser in, se till att portionera den och använda ett tätt emballage. Håll alltid ytor torra för att förhindra mögelbildning.