Kokt fullkornspasta (med salt, >50 % fullkorn)

100 g pasta kokt m. salt fullkorn>50% består av måttligt med kalorier; är rik på fullkorn; och en bra källa till fosfor, magnesium, jod, protein och fibrer.

161,0 kcal
100 g
Kolhydrater
29,9 g / 100 g
Fett
1,0 g / 100 g
Protein
5,8 g / 100 g
  • Fett 1,0 g
    • varav mättat fett 0,1 g
    • varav enkelomättat fett 0,1 g
    • varav fleromättat fett 0,4 g
  • Kolhydrater 29,9 g
    • varav sockerarter 0,7 g
  • Protein 5,8 g
  • Fibrer 3,7 g
Rik på
Fosfor
16% DRI
Rik på
Jod
16% DRI
Rik på
Järn
11% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
29,9 g
Socker totalt
0,7 g
Kostfiber
3,7 g
– varav sackaros
0,2 g
Fullkorn
35,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva pastan i bitar och blanda den i en sallad med färska grönsaker och en vinägrett.
  • Servera varm med en krämig sås, som till exempel svampsås eller tomatsås, för en mättande måltid.
  • Toppa pastan med riven parmesan, färsk basilika och ett stänk av olivolja för extra smak.
  • Gör en pastabowl genom att kombinera kokt pasta med grillade grönsaker och hummus.
  • Halvera pastan och använd den som fyllning i wraps tillsammans med avokado och kyckling.

Förvaring & hållbarhet

Förvara kokt pasta i en lufttät burk i kylskåpet för att bevara smaken och texturen. Låt pastan svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i burken. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Om du fryser in pastan, tänk på att texturen kan påverkas negativt vid upptining. Se till att pastan är helt torr innan du fryser den för bästa resultat.