Okokta glutenfria lasagneplattor (fusilli)

100 g pasta fusilli lasagneplattor okokt glutenfri består av mycket kalorier, och är en bra källa till kalium, fosfor, magnesium, folat, protein och fibrer.

361,0 kcal
100 g
Kolhydrater
76,9 g / 100 g
Fett
1,4 g / 100 g
Protein
7,4 g / 100 g
  • Fett 1,4 g
    • varav mättat fett 0,8 g
    • varav enkelomättat fett 0,1 g
    • varav fleromättat fett 0,3 g
  • Kolhydrater 76,9 g
    • varav sockerarter 0,6 g
  • Protein 7,4 g
  • Fibrer 3,1 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Järn
18% DRI
Rik på
Folat
14% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
76,9 g
Socker totalt
0,6 g
Kostfiber
3,1 g
– varav sackaros
0,6 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Koka pastan i rikligt med saltat vatten tills den är al dente.
  • Skiva lasagneplattorna och använd dem i en klassisk lasagne med köttfärs, tomatsås och ost.
  • Servera kall i en pastasallad med grönsaker, olivolja och balsamvinäger.
  • Toppa den varma pastan med färska örter som basilika eller persilja samt riven parmesan.
  • Strö över chiliflakes för extra hetta eller servera med en krämig sås som pesto eller vitlökssås.

Förvaring & hållbarhet

Förvara okokt pasta i en torr och sval plats, gärna i sin originalförpackning. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. När du har kokat pastan, låt den svalna snabbt innan du lägger den i en lufttät burk i kylskåpet. Undvik fuktiga ytor för att förhindra klumpbildning. Frysning av kokt pasta kan påverka texturen, så använd det helst inom några dagar efter tillagning.