Fullkornspasta av ris (naturligt glutenfri)

100 g pasta, fullkornsris, naturligt glutenfri består av mycket kalorier; är rik på fosfor, magnesium, selen och fibrer; och en bra källa till kalium och protein.

362,1 kcal
100 g
Kolhydrater
71,4 g / 100 g
Fett
2,9 g / 100 g
Protein
7,9 g / 100 g
  • Fett 2,9 g
    • varav mättat fett 0,6 g
    • varav enkelomättat fett 1,1 g
    • varav fleromättat fett 1,0 g
  • Kolhydrater 71,4 g
    • varav sockerarter 1,4 g
  • Protein 7,9 g
  • Fibrer 7,4 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Selen
42% DRI
Rik på
Fosfor
36% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
71,4 g
Socker totalt
1,4 g
Stärkelse
70,0 g
Kostfiber
7,4 g
– varav glukos
0,5 g
– varav fruktos
0,1 g
– varav sackaros
0,8 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Koka pastan i saltat vatten tills den är al dente, cirka 8-10 minuter.
  • Servera den varm med en sås av tomat och basilika eller en krämig svampsås.
  • Toppa med riven parmesanost och färsk persilja för extra smak.
  • Använd pastan i kalla sallader med grönsaker, fetaost och olivolja för en fräsch måltid.
  • Skiva och blanda i en bowl med avokado, bönor och lime för en mättande lunch.

Förvaring & hållbarhet

Förvara den oöppnade pastan i ett torrt och svalt kallskafferi. Håll den i sin originalförpackning eller i en lufttät burk efter att den har öppnats. Om du har kokt pasta, låt den svalna snabbt innan du lägger den i kylskåpet. Förvara den i en lufttät behållare för att undvika fukt och luktupptag från andra livsmedel. Frysning kan påverka texturen, så använd helst färsk pasta inom några dagar efter tillagning.