Vetemjölspasta

100 g nudel, vete består av mycket kalorier; är rik på protein och järn; och en bra källa till kalium, fosfor, selen och fibrer.

350,6 kcal
100 g
Kolhydrater
66,4 g / 100 g
Fett
3,3 g / 100 g
Protein
11,2 g / 100 g
  • Fett 3,3 g
    • varav mättat fett 1,2 g
    • varav enkelomättat fett 0,9 g
    • varav fleromättat fett 0,8 g
  • Kolhydrater 66,4 g
    • varav sockerarter 0,5 g
  • Protein 11,2 g
  • Fibrer 3,3 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Järn
29% DRI
Rik på
Fosfor
17% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
66,4 g
Socker totalt
0,5 g
Stärkelse
65,9 g
Kostfiber
3,3 g
– varav glukos
0,2 g
– varav fruktos
0,1 g
– varav sackaros
0,2 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Koka nudlarna i lättsaltat vatten tills de är al dente. Servera dem varma.
  • Skiva nudlarna och blanda dem i en kall sallad med grönsaker och en dressing av soja och sesamolja.
  • Toppa nudlarna med färska örter som koriander eller basilika för extra smak.
  • Strö över rostade sesamfrön eller jordnötter för en krispig textur.
  • Använd nudlarna som bas i en ramenrätt och tillsätt buljong, grönsaker och protein som kyckling eller tofu.

Förvaring & hållbarhet

Förvara kokta nudlar i en lufttät burk i kylskåpet. Låt dem svalna snabbt innan du stänger burken för att undvika kondens. Håll nudlarna borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Om du har råa nudlar, förvara dem torrt i ett kallskafferi. Frysning kan påverka texturen, så använd det endast om du planerar att använda dem senare i soppor eller grytor.