Rågsiktsmjöl

100 g mjölblandning rågsikt består av mycket kalorier; är rik på fibrer; och en bra källa till kalium, fosfor, magnesium, folat och protein.

356,0 kcal
100 g
Kolhydrater
71,8 g / 100 g
Fett
1,4 g / 100 g
Protein
8,6 g / 100 g
  • Fett 1,4 g
    • varav mättat fett 0,2 g
    • varav enkelomättat fett 0,1 g
    • varav fleromättat fett 0,6 g
  • Kolhydrater 71,8 g
    • varav sockerarter 0,6 g
  • Protein 8,6 g
  • Fibrer 8,8 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Tiamin (B1)
24% DRI
Rik på
Fosfor
16% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
71,8 g
Socker totalt
0,6 g
Kostfiber
8,8 g
– varav sackaros
0,5 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva bröd bakat med rågsikt och servera med smör och ost för en klassisk macka.
  • Blanda rågsikt i pannkaksmet för att ge en fylligare smak och textur.
  • Toppa en sallad med krutonger gjorda av rågsiktsbröd för extra crunch.
  • Gör en rustik pizza med rågsiktsdeg och toppa med färska grönsaker och mozzarella.
  • Använd rågsikt i gröt eller som bas i en bowl tillsammans med frukt och nötter.

Förvaring & hållbarhet

Förvara mjölblandningen rågsikt i en lufttät burk för att skydda mot fukt och skadedjur. Placera burken i kylskåpet eller ett svalt, mörkt kallskafferi. Håll mjölet borta från starkt doftande varor för att undvika luktupptag. Låt eventuellt överblivet mjöl svalna snabbt innan du stänger in det i burken. Undvik kondens genom att alltid använda torra redskap när du hanterar mjölet. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så använd färskt mjöl för bästa resultat i bakning.